Maps.me verkocht en...
 
Meldingen
Alles wissen

Maps.me verkocht en Alternatief Organics Maps

 
Donateur

Maps.me is verkocht en heeft een aantal coderingen gewijzigd. Wie op dit moment de exacte eigenaar is van Maps.me is niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk is het een Russisch bedrijf. Voor mensen die op dit moment liever geen Russische bedrijven willen steunen kan dit een extra reden zijn om over te stappen.

Maar overstappen waar naar toe ? De originele makers hebben Organic Maps gemaakt. Het lijkt sterk op Maps.me en gebruikt ok dezelfde kaarten. Het is een Open source programma en beloofd geen advertentie, geen tracking, en geen spam. 

Te downloaden in App Store, Google Play, F-Droid en Huawei AppGallery

Zelf nog niet geprobeerd, maar ik neem aan dat ze ook werken met KWL-bestanden. Graag een beoordeling als je het al hebt gebruikt,

Citeren
Onderwerp starter Geplaatst : 25 oktober 2022 15:24

Frans,

 

Ik ben een tevreden gebruiken van MapOut. Ik gebruik het op mijn Iphone. Ik weet niet of het ook voor Android werkt. Ik heb de OpenStreetMap als achtergrond, kan er routes in maken of in importeren (via mail of andere manieren) en ik kijk vaak naar het hoogteprofiel om te zien wat ik nog voor de kiezen krijg.

Is zeker de moeite waard om naar te kijken. Het is wel een betaalde app, maar niet meer dan een paar euro.

 

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 1 november 2022 13:07
Donateur

Hans er zijn veel goede “gratis “ navigatie apps en Map Out is daar zeker een van. Maar dit bericht was/ is bedoeld voor de gebruikers van Maps.me. Een navigatie app die werkt met KML of KML bestanden. Er zijn enthousiaste gebruikers, maar de nieuwe eigenaar heeft sommige coderingen aangepast zodat sommige handige functies niet meer werken. Daarnaast is de nieuwe eigenaar gezeteld in Moskou en Cyprus wat in de huidige tijd wellicht ongewenst is. De oorspronkelijke ontwerpers zijn een alternatief begonnen met de naam Organic Maps een open source oplossing. Deze jongens werken vanuit Estland. Wie ervaring met Organics maps wordt gevraagd een review achter te laten. Ben benieuwd naar ervaringen met deze app.

 

BeantwoordenCiteren
Onderwerp starter Geplaatst : 1 november 2022 22:38

Oké... door je vraag 'Maar overstappen waar naar toe ?' kreeg ik het idee dat je een advies vroeg en niet dat het een mededeling was. Misschien dat een ander er nog wat aan heeft.

BeantwoordenCiteren
Geplaatst : 2 november 2022 08:52
Anno reageerde